Rekreační dům s výhledem na Rocky Mountains

Drsné pohoří Rocky Mountains inspirovalo architekty ze studia Skylab Arhitecture k návrhu rekreační rezidence Owl Creek. Zasazená ve svahu poskytuje panoramatické výhledy na horu Snowmas, podle které je pojmenované i vysokohorské středisko na jejím úpatí. Ostré trojúhelníkové tvary uplatněné na konstrukci střechy, fasádě i podobě bazénu odrážejí špičaté skály, které lemují obzor kolem dokola.

Rekreační dům s výhledem na Rocky Mountains.

Zadání soukromého investora vycházelo z myšlenky, že fyzické místo může prohloubit spojení mezi dvěma přáteli, jejich rodinami a světem okolní přírody. Owl Creek byl tedy vybudován jako společný domov pro dvě rodiny. Na zastavěné ploše 4 200 sq ft nabízí jak otevřené prostory, tak místnosti poskytující soukromí.
Ocelová konstrukce ukotvená ve skalnatém podloží nese plášť ze skla, dřeva, kamene a oceli s efektem rzi. Svažitý terén umožňuje, že obě patra mají samostatný vchod. Horní patro propojené s velkou terasou slouží jako společenský prostor s kuchyní a jídelnou, dolní podlaží nabízí ložnice a koupelny. Navazující terasu s trojúhelníkovým bazénem chrání vyšší patro, které ve formě konzoly přesahuje přízemí. Uvnitř hraje důležitou roli přirozené denní světlo, velké skleněné plochy minimalizují vizuální oddělení interiéru od exteriéru.

 

Na společenský prostor navazuje terasa s ohništěm ve tvaru trojúhelníku.

Vybavení interiéru odpovídá současným trendům. Drsnou ocel s efektem rzi uvnitř nahrazuje broušená a leštěná verze, kombinace dřevěných podlah a obložení s mramorovým barem představuje skutečný luxus. Efektní pohovka čalouněná kůží lemuje tvar lomeného okna. Křesílka s dřevěnou konstrukcí doplňuje subtilní kovový stolek se skleněnou deskou. Prosvětlený interiér s obřími skleněnými stěnami rozšiřují terasy a propojují tak interiér s exteriérem, přinášejícím pocit pobytu v orlím hnízdě.

Projekt: Owl Creek
Lokace: Snowmass, Colorado, Spojené státy
Arch. návrh: Skylab, Portland, Spojené státy
Realizace: 2015
Zastavěná plocha: 4 200 sq ft (371.6 m2)

Rekreační dům Owl Creek: Fotogalerie

 

Vstup do horního patra. Plášť tvoří kámen, dřevo a převažující ocel s efektem rzi.

 

Efektní bar z mramoru dodává interiéru punc exkluzivity.
Podlaha z dřevěných palubek ladí s podhledy z identického materiálu. Kůže a broušená ocel doplňují barevnou paletu šedými tóny.
Horní terasa s venkovním barem.
Terasu s trojúhelníkovým bazénem chrání horní patro přesahující fasádu přízemí.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts

Život v miniaturním prostoru

V případě bydlení slovo „větší“ vždy bylo obecně vnímáno jako „lepší“. Ale časy se mění. V Paříži a Londýně je...

Mobilní domek pro nomády

Architekti ateliéru Artikul se mohou pochlubit, že postavili dům přímo před Průmyslovým palácem na Výstavišti v pražských Holešovicích. Bez stavebního...

Korálová je barvou roku 2019

Po svěží Greenery a provokativní Ultra Violet vybrali vizionáři z americké společnosti Pantone jako barvu roku vitální Coral Living. Jejich...

Rekreační dům s výhledem na Rocky Mountains

Drsné pohoří Rocky Mountains inspirovalo architekty ze studia Skylab Arhitecture k návrhu rekreační rezidence Owl Creek. Zasazená ve svahu poskytuje...

Krásné svátky s ozdobami z perliček

Vánoční ozdoby z dutých skleněných perliček vyrábějí v Poniklé poblíž Semil už sto let. Unikátní výroba je od roku 2015...

Koukalovi si nadělili nové bydlení

Vztah k jednoduchosti, funkčnosti a severskému stylu byl již patrný při loňské návštěvě bytu Gabriely a Petra Koukalových v pražských...

Reprosoustava Virtuoso s ozvučnicemi z betonu

Po více než pěti letech vývoje a desítkách ověřovacích prototypů představuje Gravelli novou řadu produktů z oblasti špičkové domácí audio...

Ken Schluchtmann: Architektura a krajina v Norsku

Na norské ambasádě v Berlíně je zpřístupněna výstava představující výběr fotografií Kena Schluchtmanna, zachycující interakci současné architektury a norské krajiny....