IMM Cologne: Das Haus podle Studia Truly Truly

V loňském ročníku interiérového veletrhu v Kolíně nad Rýnem svoji představu o ideálním domě předvedla přední česká designérka Lucie Koldová. Letos oblíbený projekt Das Haus s lehkostí a elegancí zvládlo australské Studio Truly Truly.

Kuchyně jako výchozí bod – designéři využili kontrastu žlutozelených dlaždic (Made Mano) s kartáčovanou nerezovou ocelí (Alpes Inox).

“Jako vystudovaní grafičtí návrháři usilujeme o to, aby věci, které navrhujeme, opravdu komunikovaly. V tomto projektu jsme měli jedinečnou příležitost uplatnit vše, co dělá interiérový design viditelný, využít to, jak se vzájemně ovlivňují nábytek, osvětlení a textilie,” říká Joel Booy ze Studia Truly Truly. “My osobně vidíme svůj domov jako ostrov klidu, a tak jsme pojali i Das Haus.”

Malé posezení v bezprostřední blízkosti kuchyně.

Ohromující dojem koncepce podpořily silné barvy, jemné detaily a volně navazující zóny, které tak trochu vybočovaly ze současného konceptu moderního interiéru.
Aktivní, dominantní zóna, zahrnovala kuchyň rozdělenou do několika pevných bloků. Dva pracovní pulty doplňoval barový, propojený s lavicemi. Nechyběl velký, multifunkční stůl, představující velkorysé posezení, nikoli u televize, ale u okna s panoramatickým výhledem. Zatímco živé žlutozelené barvy v aktivní zóně umocňoval osvěžující lesk, navazující obývací prostor byl barevně zklidněný, pohodlná křesla a sofa zaoblených tvarů usazená na koberci pískové barvy byla řešena ve světle fialové barvě.

Srdce domácnosti – velký jídelní stůl, propojuje aktivní a klidovou zónu.

Zvláštní klidovou zónu představovala kruhová zahrada ohraničená vysokými rostlinami. Krytý, mírně osvětlený prostor s posezením vyvolával zvláštní náladu, pohled na přirozený, pomalý rytmus rostlin působil uklidňujícím dojmem. Ložnice oddělená mobilními ratanovými panely a navazující koupelna s kruhovou vanou představovaly další odpočinkovou a relaxační zónu.

Obytný prostor má zklidňující barevnost, také tvary sedacího nábytku jsou oblejší než v aktivní zóně s kuchyní.

“Das Haus” o ploše 180 m2 byl strukturován a navržen na základě nálad, namísto funkcí. Designéři se domnívají, že tento způsob života je mnohem lépe přizpůsoben potřebám dneška a především zítřka, než konvenční třípokojový byt s kuchyňským koutem a koupelnou.

IMM Cologne: Das Haus, fotogalerie

Stěna z vysokých rostlin odděluje klidovou zónu.
Mírně osvětlený prostor s posezením vyvolává zvláštní náladu, pohled na přirozený, pomalý rytmus rostlin působí uklidňujícím dojmem.
Ložnici oddělují mobilní panely s ratanovými výplety.
Open Plan podle australského Studia Truly Truly.
Koupelna.
Jídelní stůl bezprostředně navazuje na kuchyňský prostor a tvoří středobod domácnosti.

Related Posts

Recent Posts

Vázy inspirované podvodním světem

Jako kdyby se vynořila z mořských hlubin působí kolekce váz Underwater, kterou pro sklárnu Ajeto navrhl sklářský výtvarník František Jungvirt,...

Designblok. To nejlepší z programu 24. ročníku

Čtyřiadvacátý ročník Designbloku, největší přehlídky designu ve střední Evropě, vypukne za necelý měsíc. Hlavními výstavními místy budou Gabriel Loci v...

Minimalistické bydlení Blokki

Od 1. záři si mohou příznivci kontejnerových staveb a alternativního bydlení prohlédnout na vlastní oči novou soběstačnou chatu Blokki mini....

Fotografie Ondřeje Přibyla ve Špálovce

Na médiu fotografie ho nezajímá reprodukovatelnost – naopak, hledá jedinečný, neopakovatelný předmět. Ondřej Přibyl se proto mimo jiné věnuje (už prakticky...

Rekonstrukce malé kuchyně. Využijte každý centimetr.

Rekonstrukce malé kuchyně je výzva, není zde místo na zbytečnosti ani nepromyšlené kroky. Nabízí se několik řešení, která pomohou prostor...

Byt pro pilota podle fws_work

Majitel rezidence W je pilot, jenž většinu času tráví neustálým cestováním mezi různými zeměmi. Domov ve městě Qinpu na Tchai-wanu...

Zavařování jako za starých časů

Nejdříve pandemie a vzápětí energetická krize. Rodiny až na High Society začaly přemýšlet, jak ušetřit. Jedním ze způsobů je zabezpečit...

Na Designblok pro kvalitní postel

Společnost Johann Malle se letos poprvé představí na Designbloku, aby zde odhalila světu postel navrženou známým designérem Janem Plecháčem. Předem odhalené snímky...