Cestujeme za architekturou: Toronto

Rezidenční čtvrť Lawrence Park v Torontu ukrývá pod korunami vzrostlých stromů nejeden klenot architektury z konce 19. a první třetiny 20. století. To inspirovalo architekty ze studia Richard Wengle Architect Inc. General, aby zde uplatnili koncept moderní minimalistické vily. Její zdrženlivý, elegantní styl splynul s městkou krajinou také díky vzrostlé zeleni.

Konzolové schodiště působí jako vznášející se skulptura, na působivosti mu dodává světlo dopadající na něj ze střešního světlíku.

Designérka Elaine Cecconi navrhla interiér tak, aby maximálně využila přirozené  denní světlo a výhledy na bazén, umístěný obdélníkové zahradě. Zvolila lehkou, sofistikovanou paletu materiálů, dům je nejenom elegantní, ale zároveň příjemný pro život čtyřčlenné rodiny. Absence dělících příček a otevření společenského prostoru do výšky dvou podlaží nechává dovnitř prostoupit množství denního světla, sluneční paprsky na podzim a v zimě vnášejí dovnitř pocit tepla, v létě jsou cloněny žaluziemi. Bílá barva uplatněná na stěnách a většině nábytku nechává vyniknout odvážné umělecké sbírce rodiny i extravagantním nábytkovým solitérům.  “Když vstoupíte z uliční zóny do vchodových dveří, okamžitě se před vámi otevře výhled na bazén se zahradou,“ upozorňuje na uplatnění jednoho z osvědčených architektonických pravidel Elaine Cecconi a pokračuje: „Abychom posílili tento pocit prostoru a spojení s venkovním prostředím, zvolili jsme kontinuitu povrchových úprav a osvětlení uvnitř i vně. Také jsme pečlivě vymezili veřejné a soukromé prostory.”

Z přízemí, ale i z galerie v patře se otevírá osvěžující pohled na bazén.
Prosklení společenského prostoru do výšky dvou podlaží umožnuje dokonalé splynutí interiéru s exteriérem.
Večerní osvětlení nechává nahlédnout do interiéru vily.
Klavír umístěný ve foyeru nikoho nenechává na pochybách, že hlavním zájmem majitelů je hudba.
Majitelé mají v patře k dispozici samostatné apartmá se dvěma ložnicemi s koupelnou a šatnou.
Čelo z přírodního dřeva propojuje postel s nočními stolky.
Velkorysá koupelna v apartmá majitelů. Převažující bílou příjemně zateplují obklady z palisandru.
Komfortní prostor v suterénu je vymezen pro hudební knihovnu s působivou sbírkou vinylových desek.

Related Posts

Recent Posts

Byt pro pilota podle fws_work

Majitel rezidence W je pilot, jenž většinu času tráví neustálým cestováním mezi různými zeměmi. Domov ve městě Qinpu na Tchai-wanu...

Designblok. To nejlepší z programu 24. ročníku

Čtyřiadvacátý ročník Designbloku, největší přehlídky designu ve střední Evropě, vypukne za necelý měsíc. Hlavními výstavními místy budou Gabriel Loci v...

Minimalistické bydlení Blokki

Od 1. záři si mohou příznivci kontejnerových staveb a alternativního bydlení prohlédnout na vlastní oči novou soběstačnou chatu Blokki mini....

Zavařování jako za starých časů

Nejdříve pandemie a vzápětí energetická krize. Rodiny až na High Society začaly přemýšlet, jak ušetřit. Jedním ze způsobů je zabezpečit...

Na Designblok pro kvalitní postel

Společnost Johann Malle se letos poprvé představí na Designbloku, aby zde odhalila světu postel navrženou známým designérem Janem Plecháčem. Předem odhalené snímky...

Designblok odhalil vizuál 24. Designbloku

Vizuál festivalu vznikl pod taktovkou designérek Moniky Matějkové a Veroniky Watzkové. Čtyřiadvacátý ročník Designbloku se uskuteční od 5. do 9. října...

Lanovkou z Podbaby do Bohnic

Až 2300 lidí za hodinu přepraví plánovaná lanovka spojující pražskou Podbabu s Bohnicemi. Autorem vítězného návrhu je podle sdělení ČTK...

Kuchyně v barvě jeansů

Přestaly vás klasické barevné kombinace v kuchyni bavit? Oživte srdce domácnosti odstínem připomínajícím tmavý denim, který je v matném provedení...