Byt pro pilota podle fws_work

Majitel rezidence W je pilot, jenž většinu času tráví neustálým cestováním mezi různými zeměmi. Domov ve městě Qinpu na Tchai-wanu je pro něj útočištěm, které mu poskytuje pocit jistoty v krátkých časových úsecích, kdy se vrací domů.

Velký obývací pokoj v neutrálních barvách rezonuje s tmavým kuchyňským koutem.

Na potřeby majitele reagovalo studio fws_work se sídlem v Taipei. V návrhu interiéru volilo nábytek a povrchy opatřené „hmatovými materiály“, jako jsou dubové dřevo, vyplétané stěny rákosovými vlákny, enkaustické dlaždice nebo skříně s dvířky s výplněmi z tkaného lnu. Všechny tyto materiály vytvářejí pocitové teplo. Výběr materiálů a truhlářské detaily evokují klientovy vzpomínky na venkovské sídlo, kde v dětství pobýval nebo středomořská útočiště, navštívená během jeho cest.  

Obývací pokoj dělí od ložnic a koupelen víceúčelová místnost spojující funkci chodby a šatny.

Designéři spojili vstupní část, kuchyni a jídelnu s odpočinkovým koutem v prosvětleném, otevřeném prostoru, který umožňuje flexibilitu a zároveň respektuje klientovy ustálené zvyky. V kontrastu s uvolněným pocitem odpočinkové zóny, řešené v neutrálních barvách, vyniká kuchyňský kout v temných tónech. Černě mořené dřevěné obložení barového pultu, enkaustické keramické obklady stěn, kožené úchytky a kamenná pracovní deska umocňují specifickou náladu kuchyňského koutu. Tato temná barevná paleta podporuje klientovu vášeň pro vaření a ochutnávání whisky. Teplé osvětlení polic proniká dvířky s ratanovými výplněmi, odlesky sklenic a nádobí umocňují okamžiky při stolování.

Pracovní kout v ložnici doplňuje šastní skříň s výplněmi z tkaného lnu, což podporuje vzdušnost úložného prostoru.

Otevřený odpočinkový prostor propojuje s ložnicemi multifunkční místnost s vestavěnými skříněmi obložená sádrokartonovými panely. Dělící stěnu nahrazují posuvné panely vypletené z rákosu. To umožňuje slunečním paprskům prostoupit do hloubi bytu a zároveň zachovat soukromí. Také v ložnici zvolili designéři neutrální barvy a navázali tak na otevřený obytný prostor. Tento soulad narušuje hluboká modrozelená barva stropu, která vnáší do ložnice pocit klidu pro odpočinek po dlouhém dni. 

Ložnice kombinuje barvu dřeva s temnými modrozelenými a temně fialovými tóny, které přinášejí do prostoru pocit klidu.
Pravoúhlou geometrii interiéru změkčují svítidla, zrcadlo a dezén dlaždic ve tvaru kruhu.
Dveře vestavěných skříní i dělící panely prosvětlují výplně z tkaného lnu.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recent Posts

Rekonstrukce malé kuchyně. Využijte každý centimetr.

Rekonstrukce malé kuchyně je výzva, není zde místo na zbytečnosti ani nepromyšlené kroky. Nabízí se několik řešení, která pomohou prostor...

Designblok. To nejlepší z programu 24. ročníku

Čtyřiadvacátý ročník Designbloku, největší přehlídky designu ve střední Evropě, vypukne za necelý měsíc. Hlavními výstavními místy budou Gabriel Loci v...

Minimalistické bydlení Blokki

Od 1. záři si mohou příznivci kontejnerových staveb a alternativního bydlení prohlédnout na vlastní oči novou soběstačnou chatu Blokki mini....

Byt pro pilota podle fws_work

Majitel rezidence W je pilot, jenž většinu času tráví neustálým cestováním mezi různými zeměmi. Domov ve městě Qinpu na Tchai-wanu...

Zavařování jako za starých časů

Nejdříve pandemie a vzápětí energetická krize. Rodiny až na High Society začaly přemýšlet, jak ušetřit. Jedním ze způsobů je zabezpečit...

Na Designblok pro kvalitní postel

Společnost Johann Malle se letos poprvé představí na Designbloku, aby zde odhalila světu postel navrženou známým designérem Janem Plecháčem. Předem odhalené snímky...

Designblok odhalil vizuál 24. Designbloku

Vizuál festivalu vznikl pod taktovkou designérek Moniky Matějkové a Veroniky Watzkové. Čtyřiadvacátý ročník Designbloku se uskuteční od 5. do 9. října...

Lanovkou z Podbaby do Bohnic

Až 2300 lidí za hodinu přepraví plánovaná lanovka spojující pražskou Podbabu s Bohnicemi. Autorem vítězného návrhu je podle sdělení ČTK...